Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев проведе среща с

...
Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев проведе среща с
Коментари Харесай

Вицепремиерът Василев се срещна със съветника към Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев организира среща с г-н Дерек Шолей, консултант към Държавния департамент на Съединените американски щати, и водена от него делегация.

В срещата участваха господин Спенсър Бойър, заместник-помощник секретар на защитата на Съединени американски щати по въпросите на Европа и НАТО, и посланикът на Съединени американски щати в България Н.Пр. Херо Мустафа. Целта на визитата беше провеждане на диалози с сътрудници и съдружници на Съединени американски щати по редица стратегически въпроси. 

Двете страни разискаха тематики, свързани с надграждане на двустранния Стратегически разговор сред България и Съединени американски щати, чието начало беше поставено през януари 2020 година, усилването на общата сигурност и продължение на трансатлантическото съдействие.

Вицепремиерът Асен Василев сложи акцент върху нуждата от разширение на индустриално съдействие сред България и Съединени американски щати. Той срещна гостите с напъните на българското държавно управление в битката с корупцията, възстановяване работата на правосъдната система и диверсификация на енергийните източници в района.

Съветник Шолей оцени високо резултатите от своите диалози с представителите на българското държавно управление: „ Приветстваме амбициозния дневен ред на новото българско държавно управление и с подготвеност ще го подкрепим в справянето с пандемията от COVID-19, корупцията, климатичните промени, енергийната диверсификация и други основни въпроси “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР